Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου-Το Φως Φαναρίου δημοσιεύει σήμερα ένα ντοκουμέντο που έφτασε ...από λάθος στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο!

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, απέστειλε επιστολή προς τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), δια της οποίας διαμαρτύρεται για την συλλειτουργία του Επισκόπου Μοζαμβίκης με Επίσκοπο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά.

Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων θεωρεί ότι η συλλειτουργία αυτή “ουδόλως συντελεί εις την υπέρβασιν του σχίσματος”, απειλώντας – αμέσως και σαφώς – για διεύρυνση του σχίσματος από πλευράς Μόσχας, αφού δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι η “λειτουργική κοινωνία” με Επισκόπους της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας “μπορεί “να επιφέρει ανεπανόρθωτον ζημίαν εις τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών μας”.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αμείλικτο: Εν ποία εξουσία ποιεί ταύτα ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων; Και ποιος του έδωσε την εξουσία αυτή;

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η φήμη ότι ο Μοζαμβίκης Χρυσόστομος θα αντικατασταθεί λόγω ακριβώς αυτής της συλλειτουργίας.

Τελικά ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων διοικεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας;
Προφητεύω: Έρχεται μετά πατάγου η πτώση του. Την προανήγγειλαν και οι εν Ελλάδι περιοδεύοντες, αυτές τις μέρες, ρώσοι επίσκοποι.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας ουκ ηβουλήθη συνιέναι;
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την επιστολή, όπως ακριβώς εστάλη, στα ρωσικά και στα ελληνικά.

Η επιστολή στο Φως Φαναρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.