«Η ιεραρχία διώχνει τον κόσμο από την εκκλησία, όχι η Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Χριστός» είπε ο παπά Παύλος

Για το παρασκήνιο πίσω από τα βίντεο που τον έχουν κάνει viral στο TikTok αλλά και για την κριτική στη στάση των ιερέων και ιεραρχών που, όπως είπε, έχουν διώξει τον κόσμο από την εκκλησία, μίλησε το πρωί της Τρίτης ο παπά Παύλος, ο ιερέας που δεν διστάζει μέχρι και να χορέψει και να τραγουδήσει Αλίκη Βουγιουκλάκη με τα παιδιά του.

«Τα σκετσάκια είναι ιδέες δικές μου, τις λέω τα παιδιά είτε στο κατηχητικό είτε στο σπίτι και επειδή έχουν τη κή τους φαντασία κάνουν αλλαγές και προχωράμε. Τα βίντεό μου έχουν ειδικό σκοπό: ξεκινήσαμε για να προκαλέσω το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Κάθε απόγευμα κάνω live 2 ώρες κατηχητικό στο TikTok και το YouTube. Το κομμάτι της διασκέδασης είναι ο δούρειος ίππος για να με αποδεχθούν οι νέοι και να πετύχω τον σκοό με το κατηχητικό» είπε στον ΑΝΤ1 ο ιερέας.

Όπως συμπλήρωσε «εμείς οι παπάδες, ευτυχώς όχι όλοι, έχουμε κάνει τεράστια εκκλησιαστικά εγκλήματα κατά της νεολαίας, έχουμε διώξει τους γονείς τους και κατά συνέπεια και τα παιδιά. Όταν θέλεις να τα μαζέψεις πίσω στην εκκλησία τότε θα πρέπει να πας εσύ στο μέρος που είναι για να τα μαζέψεις. Όταν κάναμε τις εκκλησίες δικαστήρια και κάναμε τον εαυτό μας δικαστή ένορκο εισαγγελέα και εκτελεστικό απόσπασμα προφανώς διώξαμε τον κόσμο από την εκκλησία».

Ο παπά Παύλος ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις ιεραρχών και ιερέων σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων και απάντησε «η ιεραρχία διώχνει τον κόσμο από την εκκλησία, όχι η Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Χριστός. Η Εκκλησία είναι μια τεράστια αγκαλιά με την προυπόθεση της μετάνοιας».

Ο πατέρας Παύλος στο τελευταίο του βίντεο χορεύει και τραγουδάει Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί με τα παιδιά του.

Ο πατέρας Παύλος έχει αποκτήσει ένα από τα πιο viral TikTok προφίλ καθώς με τα χιουμοριστικά βίντεο τα οποία αναρτά ως ιερέας έχει «μπει» για τα καλά στην επικαιρότητα, όπως την ορίζει πλέον η εποχή των social media. Χωρίς να αποχωρίζεται ποτέ το ράσο του, γυρίζει βίντεο με τους viral ήχους του TikTok, χορεύει με την οικογένειά του και δημιουργεί μικρά σκετς.

Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, αφού έχει αποκτήσει σε μικρό χρονικό διάστημα πάνω από 70.000 ακολούθους, αριθμός που δύσκολα φτάνει ένας μέσος TikToker σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τα αστεία βίντεο, δεν παραλείπει να μοιράζεται με τους ακολούθους του συμβουλές με την ιδιότητά του ως ιερέας, ενώ αφηγείται και παραβολές από τη Βίβλο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.