Του Σωτήρη Μ. Τζούμα- Η έλλειψη πίστης και η ψυχρότητα στις σχέσεις μας με τον Θεό δημιουργούν άγχος και αγωνίες. Διότι σύμφωνα με την Ορθόδοξο Πίστη μας όλα γίνονται είτε γιατί το θέλει ο Θεός, είτε γιατί το παραχωρεί και το επιτρέπει.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος έλεγε «μην την αγωνία και το άγχος των απίστων και των ανθρώπων του μαμωνά. Δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο· Υπάρχει Θεός πατέρας, υπάρχει η θεία του πρόνοια. Σ’ αυτόν η ελπίδα μας στις δύσκολες στιγμές, σ’ αυτόν η απόλυτη εμπιστοσύνη μας».
Ο κορονοϊός έδειξε ότι είμαστε χλιαροί χριστιανοί. Μας κοσκίνισε. Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν. Ούτε και αυτήν την Εκκλησία μας. Κι όμως η Αγ. Γραφή λέει ότι πρέπει να τους υπακούμε διότι αυτοί αγρυπνούν για τις ψυχές μας και θα δώσουν λόγο στον Θεό γι’ αυτό.
Δεν λέω ότι δεν γίνονται λάθη, αλλά υπάρχουν λαμπροί εκκλησιαστικοί άνδρες, οι οποίοι είναι εν τοις πράγμασι Επίσκοποι και ποιμαίνουν το ποίμνιό τους με φόβο Θεού, με συναίσθηση της αποστολής τους, με υπευθυνότητα έναντι Θεού και ανθρώπων.Και δεν δισταπζουν να Λένε τα πράγματα με το όνομα τους και να αναλαμβάνουν την ευθύνη.
Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος. Ένας βιγλάτορας Επίσκοπος της ακριτικής μακεδονικής γης, ο οποίος έχει φόβο Θεού και αγάπη στην Πατρίδα.
Λατρεύει τον Χριστό και σκιρτά για την Ελλάδα. Ένας ντόμπρος και αγνός κληρικός,και ο λόγος του έχει ναι ή όχι! Τα μισόλογα τα αφήνει για τους μισούς.
Ο εν λόγω Ιεράρχης κατηγορήθηκε άδικα και διασύρθηκε από κάτι θρασίμια, κάποιους ακραίους και ανεγκέφαλους Δραμινούς ( οι οποίοι επηρεάζονται από δήθεν ζηλωτές ευλαβείς ) σχετικά με την στάση που κράτησε ο Σεβ. Δράμας έναντι της πανδημίας.
Τελευταία… δραμινά φρούτα εναντίον του Δεσπότη τους, τρεις κατάπτυστες κατηγορίες. Ότι είναι «πουλημένος, αντίχριστος και μασώνος»!!Ποιος; Ο Παύλος που και οι πέτρες γνωρίζουν στη Μακεδονία το ατρόμητο του χαρακτήρα του και την προσήλωση του στα ιδεώδη του έθνους μας.
Ο Άγιος Δράμας κινήθηκε αμέσως δικαστικά και παρά την συγγνώμη που προφανώς από φόβο παρείχαν οι κατηγορούμενοι, εκείνος αφήνει την Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της απερίσπαστα. Θα έλεγε κανείς ότι ο Δεσπότης δεν συγχωρεί! Άπαγε… Θα σας θυμίσω, σύντομα, ένα παράδειγμα από το Γεροντικό.
Ήταν ένας ενάρετος ασκητής που κάποιοι θέλησαν να περιπαίξουν και άρχισαν να τον κατηγορούν για φρικτά αμαρτήματα. Είσαι υποκριτής του έλεγαν. Είμαι! Απαντούσε αυτός. Είσαι εγωϊστής. Είμαι! Είσαι ψεύτης. Είμαι! Είσαι πόρνος. Είμαι! Αφού του προσήψαν του κόσμου τις κατηγορίες, στο τέλος του λένε: Είσαι αιρετικός. Και απαντά ο Γέροντας: Όχι, με την χάρη του Θεού, αιρετικός δεν είμαι!Και μην την ξαναπείτε ποτέ αυτή την βλασφημία για μένα.

Η λάσπη που εκτόξευσαν με τις ύβρεις αυτές στον Σεβασμιώτατο Δράμας είναι οι χειρότερες για έναν κληρικό και μάλιστα Επίσκοπο. Και όπως ο άγιος ασκητής αρνήθηκε παρόμοια κατηγορία έτσι και ο άγιος Δράμας δεν το άφησε και δεν έπρεπε να το αφήσει να περάσει έτσι. Έτσι έπρεπε να κάνει. Όπως εξήγησε, ο Επίσκοπος είναι εις τύπον και τόπον Χριστού. Δεν μπορεί ο πας τις να υβρίζει με αυτόν τον τρόπο τον Επίσκοπο. Ας τιμωρηθούν προς γνώση και συμμόρφωση. Έτσι πρέπει να γίνει. Η πατρική επισκοπική του καρδιά πονά, αλλά συμπεριφέρεται όπως ένας καλός πατέρας που αγαπά τα παιδιά του και όταν χρειάζεται τα τιμωρεί. Μη ξεχνάμε ότι εντολή της Εκκλησίας κατά την ημέρα της χειροτονίας του, όταν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ο οποίος αγαπούσε και ξεχώριζε τον Παύλο, του ενεχείρισε την ποιμαντορική ράβδο ήταν: «λάβε την ράβδον ταύτην ίνα ποιμαίνης το εμπιστευθέν σοι ποίμνιον του Χριστού και τοις μεν ευπειθούσιν έστω αυτοίς υπό σου βακτηρία και υποστηριγμός, τοις δε απειθέσει και ευτραπέλοις χρω αυτή ράβδω επιστυπτική, ράβδω παιδεύσεως».
Όλα τα άλλα που ακούγονται, είναι από ανθρώπους που δεν αγαπούν πραγματικά την Εκκλησία αλλά την χρησιμοποιούν γιατί θέλουν να έχουν το δικό τους ρόλο!

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.