ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Τζόσεφ Μπάιντεν, υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην αντιπρόεδρος επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και του εξέφρασε τις θερμές του ευχές για την 80ή επέτειο των γενεθλίων του, η οποία ήταν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε αφιερώσει ειδικό ευχετικό σχόλιο στην έκδοση του περασμένου Σαββατοκύριακου στον Πατριάρχη.

Ο κ. Μπάιντεν δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχετιζόμενα με την απρόσκοπτη λειτουργία και αποστολή του, τις θρησκευτικές ελευθερίες και ιδιαίτερα για την επαναλειτουργία της ιστορικής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Ο κ. Μπάιντεν τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος κατά τα θέσμια έχει «την μέριμνα πασών των Εκκλησιών». Παρακολουθεί εκ του συστάδην τις πρωτοβουλίες του Πατριάρχη για την διαφύλαξη της ιερότητας της Δημιουργίας του Θεού και την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, τους Διαχριστιανικούς και Διαθρησκειακούς Διαλόγους με στόχευση την επικράτηση της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στα έθνη και τους λαούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπάιντεν όντας αντιπρόεδρος είχε επισκεφθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι τον Νοέμβριο του έτους 2014 όταν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκία. Η συνάντηση τότε με τον Πατριάρχη είχε διάρκεια μιάμιση ώρα.

(Φως Φαναρίου)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.