Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Κτιτορικό Μνημόσυνο ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 οι εορτασμοί για την Αγία Σοφία και τις τρεις Θυγατέρες αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό στο Νέο Ψυχικό.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Αρχιμ. Αχίλλειο Τσούτσουρα, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τον συνεφημέριο του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και κληρικούς άλλων Μητροπόλεων.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο πρώην Πατριαρχικός Έξαρχος της Ιεράς Νήσου Πάτμου, Αρχιμανδρίτης Αντίπας Νικηταράς.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αχίλλειος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η επανατοποθέτηση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο προσκυνητάριό τους.

Στην συνέχεια τελέστηκε το Κτιτορικό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης των Ευεργετών, δωρητών και διατελεσάντων Εφημερίων του Ιερού Ναού.

Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που σήμερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και μίλησε με λόγους εγκωμιαστικούς για το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό τονίζοντας πως «εμείς έχουμε έναν ευλογημένο Αρχιεπίσκοπο και εσείς έναν ευλογημένο Ποιμενάρχη, όπου τόσο εγώ όσο και ο π. Ιωαννίκιος αξιωθήκαμε να λάβουμε, εγώ την Αρχιερωσύνη και ο π. Ιωαννίκιος την Ιερωσύνη.

Επίσης ο Μητροπολίτης Τρίκκης υπογράμμισε ότι ο π. Ιωαννίκιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ιεραρχία, και ευχήθηκε σύντομα να εισέλθει στην Αρχιερατική οικογένεια.

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: «Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε όπου έχουμε γεμίσει από την σοφία και την μόρφωση του κόσμου έχουμε παραμορφωθεί, γιατί δεν έχουμε την σοφία του Θεού, δεν έχουμε την πίστη, δεν έχουμε την ελπίδα και δεν έχουμε και την αγάπη».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.