Όπως αναφέρουν τα stagon news:

Αρχιερατική πανμετεωρίτικη Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιωαννίνων και τοποτηρητού της Μητρόπολης ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ.κ. Μαξίμου . Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε , σύμφωνα με πληροφορίες μας , το σύνολο των μοναχών και μοναζουσών από όλα τα μοναστήρια των ΜΕΤΕΩΡΩΝ .

Έντονα συγκινημένος ο κκ. Μάξιμος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε εκ νέου στο ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟ μοναστικό κέντρο , στην αγιομετεωρίτικη κληρονομιά και στην αναγκαιότητα της προστασίας του από κάθε προσπάθεια αλλοίωσής του μέσα από δράσεις που δεν συνάδουν με το περιεχόμενό του .

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.κ. Μάξιμος τόνισε ότι κατά την περίοδο της τοποτηρητίας του στην Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει το μοναστικό κέντρο των ΜΕΤΕΩΡΩΝ κάτι που θα εξακολουθήσει να κάνει και όταν παραδώσει την Μητρόπολη στον νέο εκλεγμένο Μητροπολήτη κ.κ. Θεόκλητο . Ο κ. Μάξιμος ιδιαίτερα συγκινημένος , ευχήθηκε στους μοναχούς και στις μοναχές να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα πρότυπα των οσίων μετεωριτών πατέρων και ότι ο ίδιος θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους.

Να αναφέρουμε ότι απόψε πραγματοποιείται Θεία Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Μεγάλου Μετεώρου , προς τιμή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κκ. Μάξιμου.

Οι Ιερές Μονές χάρισαν στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και Τοποτηρητή της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων μια ενδυμασία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.