Σε ένα χώρο που συνταιριάζει τέλεια πανάρχαιους πολιτισμούς με ιερά μνημεία της Χριστιανοσύνης, στον τόπο όπου μαρτύρησε ο Αγιος Γεώργιος, έχει κτισθεί το Μοναστήρι που φέρει το όνομά του. Και σήμερα ακόμη το σημείο αυτό αποτελεί πόλο έλξης, τόσο από χριστιανούς που έρχονται για να προσευχηθούν, όσο και για τους μουσουλμάνους.

Δεν θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερος χώρος για να στεγάσει τα ευρήματα που φιλοξενούνται σήμερα στο μουσείο.

Τα θεμέλια του Μοναστηριού βρέχονται από τα νερά του Νείλου, που είναι ορατά στους υπόγειους χώρους του ναού, γεμίζοντας μαγεία και δέος τους επισκέπτες.

Δίπλα ακριβώς από το Μοναστήρι βρίσκεται το ιστορικό χριστιανικό νεκροταφείο του Καΐρου, που θυμίζει την παρουσία των Ελλήνων της Αιγύπτου.

Στο χώρο αυτό, την 1η Απριλίου 2001, εγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Το Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη στήριξε τη δημιουργία του μουσείου προσφέροντας 294.000€

Το Μουσείο στεγάζει ευρήματα αρχαιολογικά, συλλογές μουσικών και λογοτεχνικών εντύπων, από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν στην Αίγυπτο, προτομές από τους πρώτους χρόνους της βυζαντινής ιστορίας, πανάρχαιους λίθους με ιερογλυφικές παραστάσεις, εικόνες, σαρκοφάγους μοναδικές στο είδος τους και κειμήλια κάθε μορφής, ανεκτίμητης αξίας.

Επίσης :

Στο Κάιρο, στην παλιά πλευρά της πόλης, εκτός από τη μεγάλη και γνωστή Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου υπάρχει και ο η φυλακή όπου έκλεισε τον Άγιο ο Διοκλητιανός.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.