Τη Δευτέρα, στις 23 Ιουλίου 23 Ιουλίου 2018, επί της ευκαιρίας των 20 χρόνων της ενθρόνισής του ως Μητροπολίτη Κορυτσάς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωάννης τιμήθηκε με τον τίτλο από το Πανεπιστήμιο «Φαν Νόλι» της πόλης.

Η ανάγνωση του σκεπτικού και η απονομή του τίτλου έγινε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγ. Δόκτορα Αλί Γιασάρι. Στο σκεπτικό αναφέρεται:

«Έξοχη προσωπικότητα του πνευματικού και θρησκευτικού κόσμου, ανθρωπιστής, μεταφραστής κι εκδότης». Στην τελετή ήταν παρόντες οι τοπικές αρχές, καθηγητές, φοιτητές, κληρικοί και πιστοί κ.α.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωάννης, κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει ανακηρυχτεί και «Επίτιμος Δημότης» της Κορυτσάς.

Στη συνέχεια, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τον υψηλό τίτλο και την τιμή που του έγινε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωάννης, κράτησε εισήγηση, την οποία δημοσίευσε και στο περιοδικό “Tempulli”.

Στο τέλος και μέσα στην ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τις μουσικές ερμηνείες του παραδοσιακού ομίλου “Lira”, οι συμμετέχοντες στην τελετή ευχήθηκαν προσωπικά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωάννης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωάννης εξελέγη ως Μητροπολίτης Κορυτσάς στην πρώτη συνεδρίαση της μόλις ιδρυθείσας Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας, στις 18 Ιουλίου 1998.

Η χειροτονία τους ως Επισκόπου έγινε στο ναό του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» στα Τίρανα, στις 20 Ιουλίου 1998, από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βερατίου Ιγνάτιο κι ενός Μητροπολίτη – εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ενώ στις 25 Ιουλίου 1998, μέσα σε ατμόσφαιρα εορταστικής χαράς έγινε η ενθρόνισή του ως Μητροπολίτης στον Καθεδρικό Ναό της Κορυτσάς.

Ο τίτλος «Επίτιμος Διδάκτωρ» απονέμεται στον Μητροπολίτη Κορυτσάς από το Πανεπιστήμιο «Φαν Νόλι»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.