Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας μετλεβη στο Βελιγράσι όπου συμπροέδρευσε στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) και του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (Consilium Conferetiarm Episcoporum Europae) που διεξήχθη από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2023.

Η συνεδρίαση φιλοξενήθηκε από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου και έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και να ανταλλάξουν ιδέες για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν διάφορες εκθέσεις από τους συμμετέχοντες και συζητήθηκαν σχέδια για μελλοντικές συνεδριάσεις.

Ακόμη ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η κρίση στη Μέση Ανατολή. Μετά το πέρας των εργασιών, η μεικτή επιτροπή των δύο Συμβουλίων εξέδωσε ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη.

Παράλληλα στο περιθώριο της συνεδρίασης η μεικτή επιτροπή επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα και παρέστη σε δεξίωση που παρέθεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.