Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Καμάρι Θήρας μέσα σε ακραία για την Σαντορίνη καιρικά φαινόμενα, σήμερα, Κυριακή ΙΔ Λουκά. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στην συνάντηση του με τον Χριστό.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο π. Ευάγγελος Ζώρζος, ο επί 53 χρόνια προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Φύτρος και ο διάκονος π. Χαράλαμπος Σαλίβερος.
Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο μουσικολογιώτατος π. Αλέξιος Πετρίδης και ο κ. Νικόλαος Καραμολέγκος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέπτυξε τα νοήματα της ευαγγελικής περικοπής περί της θεραπείας του τυφλού από τον Κύριο, αναφέρθηκε στα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στην συνάντηση του με τον Χριστό τα οποία προέρχονται είτε από τον εαυτό μας (δισταγμοί, αμφιβολίες, λογισμοί, αναβολή, αδιαφορία, ολιγοπιστία) είτε από άλλους ανθρώπους (αθεϊστικές θεωρίες, σκάνδαλα) αυτά τα εμπόδια ξεπερνιούνται με τρία όπλα την γνώση, την πίστη και την αγάπη προς τον Χριστό.

Στο τέλος της ακολουθίας ο π. Γεώργιος Φύτρος καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε εκ προσώπου του πληρώματος της ενορίας πολυχρόνια και καλλίκαρπη ποιμαντορία, ενώ στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο για την υποδοχή, που του επεφύλαξε, και συνεχάρη τους πιστούς για την αγάπη και τον σεβασμό που επιδεικνύουν στον εφημέριο τους αλλά και για την πίστη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.