Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων.

Στον Θείο Λόγο που κήρυξε προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την κατά Ματθαίον ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την οποία η Αγία μας Εκκλησία τοποθετεί την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως για να τιμήσει την μνήμη όλων εκείνων των Προπατόρων και των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης που προετοίμασαν την οδό της ελεύσεως του Θεανθρώπου στον κόσμο, αρχής γενομένης από τον πρωτόπλαστο Αδάμ μέχρι και τον Ιωσήφ τον μνήστορα.

«Διαβάσαμε στο σημερινό Ευαγγέλιο έναν μεγάλο κατάλογο με τα ονόματά τους, μερικοί εκ των οποίων μας εκθαμβώνουν με την αγιότητά τους. Όλοι πάντως είχαν μια κοινή θεοστρέφεια: τον πόθο και την επίγεια πείνα να αγωνιστούν να βρουν Εκείνον που είναι η ζωή και η αλήθεια, η δικαιοσύνη και το φως, το νόημα και η καταξίωση του παντός. Επειδή κατευθύνθηκαν προς τον Θεό, επειδή πολέμησαν την αμαρτία που συχνά τους υπερνικούσε και τους υποδούλωνε έγιναν άξιοι του Θεού».

«Είναι εύκολο να γίνουμε κι εμείς τέτοιου είδους άνθρωποι, φτάνει μόνο να είμαστε οι πεινώντες που θα χορτάσει ο Θεός, οι αγαπώντες που θα αγαπηθούν, οι απεγνωσμένοι οι οποίοι πέρα από κάθε ελπίδα θα δεχθούν την επίσκεψη του ίδιοι του Κυρίου. Διότι «ο Θεός είναι μαζί μας», όπως λέει και το Όνομά Του, βρίσκεται ανάμεσά μας και περιμένει να Τον ανακαλύψουμε σαν παντοτινή αγαλλίαση, ως βασιλεία της αιώνιας αγάπης και μακαριότητας για να κατατροπώσει τον θάνατο και να μας απαλλάξει από κάθε κακό και αμαρτία της ζωής μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.