Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, εν πληθούση εκκλησία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως ένα εκ των θαυμάτων του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού μας ανέφερε ο ευαγγελιστής Λουκάς, την θεραπεία του τυφλού στην πόλη Ιεριχώ.
Ο θεραπευτής τυφλός είναι ένας ερημίτης που ζούσε ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους, που ζούσε ανάμεσα στο σκοτάδι και την μοναξιά.
Ο τυφλός είχε πίστη, επιμονή και σταθερότητα για αυτο παρακαλεί τον Κύριον με τα λόγια: “Ιησού Υιε Θεού ελέησον με”. Λίγο έλειψε να μην σωθεί ο τυφλός διότι, οι συμπορευόμενοι τον προέτρεπαν να μην φωνάζει και τους ενοχλεί. Ήθελαν να τον απομακρύνουν από τον Ιησού.
Δεν είναι τα εμπόδια που συναντά ο άνθρωπος που θέλει να ζήσει μια χριστιανική ζωή.
Το συνέδριον των Ιουδαίων κάποτε συνέλαβε τους Αποστόλους, τους εμαστίγωσε και τους είπε να μην κηρύττουν το όνομα του Χριστού. Οι Απόστολοι απάντησαν ότι θα πειθαρχήσουν στον Θεό και όχι στους ανθρώπους.
Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες εδίωξαν την πίστη και την εκκλησία αλλά, η εκκλησία θριάμβευσε λόγω της πίστεως των μαρτύρων. Και σήμερα οι άνθρωποι του σκότους, της νέας τάξεως πραγμάτων και της νέας εποχής χλευάζουν την πίστη μας, παρασύρουν και γκρεμίζουν ψυχές και καλούμεθα να παραμένουμε πιστοί άχρι θανάτου και να ρίχνουμε τα κάστρα τις ανομίας και της αμαρτίας.
Η πίστη έσωσε τον τυφλό της Ιεριχούς, η πίστη αδελφοί μου, θα σώσει και εμάς και είθε να ακούσουμε και εμείς:” Η πίστη σου σέσωκέ σε, αμήν”.
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και πάμπολλα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.