Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πατρών επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, μεταξύ άλλων είπε πως, στις ημέρες μας αδελφοί μου, μας εχάρισε ο πανάγαθος Θεός οσίους, μάρτυρας και αγίους.
Ο όσιος Πορφύριος είναι άγιος των ημερών μας. Άκουσαν τις πατρικές του συμβουλές στην πολυκλινική των Αθηνών, στην Πεντέλη και στο Άγιον Όρος. Συμβούλευε , παρηγορούσε, προσευχόταν.
Εγεννήθη το 1906 από πτωχούς γονείς στην Εύβοια. Δεκατριών ετών έφυγε για το Άγιον Όρος όπου έζησε με προσευχή, νηστεία, ταπείνωση και απόλυτη υπακοή στους γεροντάδες του Αγίου Όρους, ο Κύριος του εχάρισε το διορατικό χάρισμα. Επέστρεψε στην γενέτειρα του όπου χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος για τριάντα τρία χρόνια διακονεί στην πολυκλινική πλησίον της πλατείας Ομονοίας των Αθηνών.
Ο όσιος Πορφύριος ως φωτεινός οδοδείκτης δείχνει τον δρόμο προς τον ουρανό και προτρέπει να αγαπήσουμε και εμείς τον Κύριον, να κάνουμε υπακοή στο θέλημα του το άγιον, να μην παρασυρόμαστε από τα σύγχρονα είδωλα και τα ρεύματα της κακιάς και της αμαρτίας και να πετύχουμε του σκοπού της ζωής μας που είναι ο αγιασμός μας και η σωτηρία μας.
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και πάμπολλα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.