Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 το Συναπάντημα των Αραγοζαναίων. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μόνιμοι κάτοικοι, καταγόμενοι από εκεί, και φίλοι του χωριού.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άλσους Συμπολιτείας.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής Β’ Ματθαίου. Ο Κύριος καλεί κοντά του τους πρώτους εκ των μαθητών του, τον Πέτρο, τον Ανδρέα, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη με τη φράση «Δεῦτε ὀπίσω μου και ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων». Αμέσως εκείνοι υπάκουσαν στο θεϊκό κάλεσμα και όπως τονίζει ο μακαριστός Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης «Ὅλα τά ἄφησαν, τά δίχτυα καί πλοῖα καί φίλους καί συγγενεῖς καί ὅ,τι ἄλλο πρόσωπο ἤ πράγμα ἀγαποῦσαν στόν κόσμο. Γι’ αὐτούς ἔφτανε τό ὅτι θά ἔμεναν κοντά στό Χριστό. Πλοῦτος τους ὁ Χριστός. Ἀδελφός τους, φίλος τους, πατέρας τους ὁ Χριστός. Χαρά τους καί εὐτυχία τους ὁ Χριστός».

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε το πολυπληθές εκκλησίασμα να μιμηθεί τους Αγίους Αποστόλους, να δείχνουμε στη ζωή μας υπακοή στο θέλημα του Κυρίου, ιεραποστολικό ζήλο και σταθερή ομολογία πίστεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πρόγραμμα με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον Όμιλο Αβύθου «Αχαιοί», αλλά και χαιρετισμοί προσκεκλημένων, μεταξύ αυτών του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ντίνου, που ευχήθηκαν στους διοργανωτές κανένα εμπόδιο εφεξής να μην παρεμποδίσει το έθιμο, που κρατά δεμένους κατοίκους κι όσους είναι δεμένοι με τον τόπο.

Ακολούθησε γενική συνέλευση, όπου ελήφθησαν αποφάσεις, μουσικοχορευτική εκδήλωση με ζωντανή μουσική και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα.

Κρατώντας την παράδοση ζωντανή, στην πλατεία, στον πλάτανο και τη βρύση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αραγοζαναίων «Άγιος Γεώργιος» επανέλαβε πως τα Αραγόζαινα έχουν μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένα στην καρδιά όλων, πως είναι το κοινό σπίτι, η ιδιαίτερη πατρίδα και το αγαπημένο χωριό, ώστε να διατηρηθούν ζωντανές οι παιδικές μνήμες και για να ξαναδοθεί ζωή, απ’ όσους κατάγονται, γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή έχουν οποιαδήποτε σχέση με την περιοχή, κι όλοι μαζί να συμβάλλουν στην προβολή της, να διατηρήσουν και να εμπλουτίσουν την ιστορία της κι εν τέλει να δημιουργήσουν έναν κρίκο με όλους όσοι αγαπούν και νοσταλγούν τα Αραγόζαινα…

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.