Τις τελευταίες ημέρες, οι κοινότητες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αναταραχή λόγω του τραγικού και άδικου θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη την περασμένη εβδομάδα. Τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατό του και ο ίδιος ο θάνατος του, δείχνουν μια κατάφωρη περιφρόνηση για την ευγένεια και έλλειψη σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή. Αυτή η αδιαφορία για την αξία της ανθρώπινης ζωής και τα γεγονότα που διαπράχθηκαν εναντίον του καταδικάζονται κατηγορηματικά. Το έθνος μας έχει υποστεί πάρα πολύ αδικία, πάρα πολύ μίσος και πάρα πολύ πόνο στην πρόσφατη ιστορία του για να επιτρέπει την συνέχιση περιστατικών όπως αυτό. Το κόστος αυτών των τραγωδιών ήταν η διάσπαση της ψυχής του έθνους μας.

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ υπογραμμίζει μερικά από τα πρωταρχικά ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας μας. Το αν αυτή η τραγωδία οφείλεται στην φυλή, στην αμέλεια, στο μίσος ή στην αδιαφορία δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστό, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα ότι υπάρχουν υποκείμενα κοινωνικά ζητήματα που βρίσκονται στη ρίζα αυτού του κοινωνικού προβλήματος.

Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι ο τρόπος που εκτιμούμε την ανθρώπινη ζωή. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί που πιστεύουν ένθερμα ότι κάθε άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, οφείλουμε πάντα να υπερασπιζόμαστε την διαχρονική αρχή ότι κάθε ζωή έχει αξία και ότι η ίδια η ζωή είναι δώρο Θεού. Η αξία της ζωής είναι ανυπολόγιστη και πολύτιμη πέρα από οτιδήποτε. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και η αγάπη Του για εμάς είναι απεριόριστη. Επομένως, οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Αγαπητοί μου αδελφοί, η τραγωδία που συνέβη δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο, η ευθύνη μας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ως πολίτες του κόσμου είναι να διασφαλίσουμε ότι ο σεβασμός για την ζωή διατηρείται διαρκώς, έτσι ώστε γεγονότα σαν αυτό να μην επαναληφθούν ξανά. Καθώς το έθνος μας προσπαθεί να διδαχθεί από αυτήν την τραγωδία, ας θυμόμαστε πάντα ότι η ειρήνη θα θριαμβεύει πάντα ακόμα κι αν είναι ο μακρύτερος δρόμος που οφείλουμε να διασχίσουμε. Τέλος, ζητώ από όλους σας να προσευχηθείτε για όλους εκείνους που εμπλέκονται, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων και των δραστών. Μέσω των προσευχών μας, των ένθερμων ικεσιών μας και των προσπαθειών μας να αποτρέψουμε μελλοντικές τραγωδίες, ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει αυτήν την πληγή που πλήττει σήμερα το έθνος μας. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα λόγια του Προφήτου Ησαΐα, «μάθετε καλὸν ποιεῖν, ἐκζητήσατε κρίσιν, ῥύσασθε ἀδικούμενον, κρίνατε ὀρφανῷ καὶ δικαιώσατε χήραν» (Ησ. 1:17).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.