Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 το εσπέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας κατά την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο, του τελευταίου παρακλητικού κανόνα κατά τη φετεινή περίοδο του Δεκαπενταυγούστου.

Μετά την ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων στον αύλειο χώρο του σπηλαιώδους ναού με την εκπτληκτική θέα στον εξαίσιο κόλπο του Μεραμβέλλου, ο Σεβ. κ. Κύριλλος κήρυξε στους πολυάριθμους θεοτοκόφιλους προσκυνητές. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Για άλλη μία χρονιά η χάρις της Θεοτόκου της Φανερωμένης μάς συγκέντρωσε στις αυλές της. Αξιωθήκαμε και φέτος να ανέλθουμε τις βαθμίδες του ιερού βράχου της και να προσκυνήσουμε τη θαυματουργό εικόνα της μέσα στο ιερό σπήλαιο που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός και ιερό κειμήλιο, αποπνέουσα την χάρη και το έλεός της σε όλους τους πολάριθμους προσκυνητές που κατά δεκάδες νυχθημερόν ανεβαίνουν και προσέρχονται για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη, την ευχαριστία, την δοξολογία και την ευλάβειά τους στο ιερό της πρόσωπο.

Σ᾽ αυτήν την αετοφωλιά βρίσκεται θρονιασμένη η Παναγία και φανερώθηκε για να παραμείνει ο ιερός φάρος, ο φωτεινός σηματοδότης, το ασφαλές λιμάνι και καταφύγιο όλων μας. Και είναι παρήγορο να βλέπεις στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού ανθρώπους κάθε ηλικίας να έρχονται με τα πόδια για να προσκυνήσουν και να εκφράσουν την αγάπη και τον σεβασμό τους προς την Δέσποινα του κόσμου, τη Μητέρα του Χριστού μας και Μάνα όλων μας. Είναι πολύ συγκινητικό οι μάνες να σηκώνουν τα βρέφη στην αγκαλιά τους, να έρχονται, να τα προσφέρουν και να τα αφιερώνουν σε Εκείνη που άκουσε την παράκληση και τη δέησή τους και μεσολάβησε για να γίνουν μάνες.

Έφηβοι να προσέρχονται κατά παρέες με τα πόδια από τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα όχι για να διασκεδάσουν αλλά για να εκπληρώσουν το τάξιμό τους στην Φανερωμένη. Όσο υπάρχει και συντηρείται αυτή η εικόνα, ο κόσμος μας δεν κινδυνεύει από κανένα εχθρό ορατό και αόρατο, από καμία επιβουλή ενάντια, από κανένα κίνδυνο. Γιατί η παρηγοριά, η προστασία, η σκέπη, η καταφυγή, η δύναμη, η ελπίδα όλου του κόσμου είναι η Παναγία η Φανερωμένη. Ας την παρακαλέσουμε και φέτος να μην μας εγκαταλείπει, να μη μας ξεχνά, να μας παρηγορεί, να μας προστατεύει και να μας λυτρώνει από κάθε ανάγκη και θλίψη».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.