Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Στο χυμό πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα (προσοχή φουσκώνει) και το προσθέτουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.
Υλικά:
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη και καστανή να είναι καλύτερα
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Στο χυμό πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα (προσοχή φουσκώνει) και το προσθέτουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, όπως το καρύδι κ.α. και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Λαδώνουμε ελάχιστα ένα ταψάκι 28 με 30 cm και αδειάζουμε το μίγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο). Ελέγχουμε με το ξυλάκι αν είναι έτοιμη η Φανουρόπιτα μας.
Μόλις είναι έτοιμη το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και να θέλουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και την παίρνουμε στην εκκλησία να την ευλογήσει ο παπάς για να μοιραστεί.
Καλή επιτυχία