Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχε στο IX Economic Delphi forum σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Αλληλεγγύη. Ο ακρογωνιαίος λίθος της πνευματικότητας» με συντονίστρια της συζήτησης την έγκριτη δημοσιογράφο κ. Βίκυ Φλέσσα και συνομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον Πρωτ. π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο.

Ο Θεοφιλέστατος ανέπτυξε έναν από τους στόχους ύπαρξης του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες που είναι η συμμετοχή σε δραστηριότητες, οι οποίες προωθούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν στη θρησκευτική, πνευματική, ανθρωπιστική και οικονομική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, ώστε να ενισχυθούν οι αρχές του αλληλοσεβασμού, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης, μέσα σε ένα πνεύμα καταλλαγής και εναντίον στην ξενοφοβία και τις φυλετικές διακρίσεις.

Επίσης, έθεσε ως βάση τη ψυχική υγεία των πολιτών και τη στήριξη των ατομων με άνοια και Αλτσχάιμερ θέτοντας ως αρχή ότι: «η αγάπη και η αλληλεγγύη έχει πρόσωπο μόνο αν ενδιαφερόμαστε ουσιαστικά για τον ανθρωπο».

Παρουσίασε με λόγο μεστό το Κέντρο Γεροντολογίας της ΙΑΑ, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο, όπως και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την μόνιμη και αδιάλειπτη δράση του για την ειρήνευση των λαών.

Τέλος, αναφέρθηκε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα για το έργο που επιτελεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.