Μια από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να λάβει πολίτης που υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά έλαβε το περασμένο Σάββατο 3/12/22 ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κύριος Ησαϊας Κυκκώτης ο οποίος ανήχθη σε επίτιμο Πρόεδρο της Στρατονομίας, μιας και ο ίδιος υπηρέτησε στις τάξεις της Στρατονομίας με ζήλο και πατριωτισμό, όταν ήταν λαϊκός.

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, ο επίτιμος Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου αποφοίτων Στρατονομίας, Ανδρέας Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Στρατονόμων Χάρης Αργυρού, έφεδροι Στρατονόμοι, μέλη του Συνδέσμου και απλοί πολίτες έδωσαν το παρών τους στην ανακήρυξη του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη σε επίτιμο Πρόεδρο.

Η εκδήλωση τελέστηκε στην παρουσία και του τότε Διοικητή, Στρατηγού εν αποστρατεία, Μάριου Μακρυγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στον νεαρό τότε λαϊκό Σπύρο Γιωργάκη, σημερινό Ησαϊα Κυκκώτη.

Όπως είπε, είχε πλήρη αντίληψη της πορείας που θα ακολουθούσε και ωστόσο επέλεξε να υπηρετήσει την πατρίδα, αν και θα μπορούσε να το αποφύγει λόγω Ιερατικής πορείας.

Ταυτόχρονα με την ανακήρυξη του Πανιερωτάτου σε επίτιμο πρόεδρο των Στρατονόμων, ο Σύνδεσμος Στρατονόμων δώρισε ομοίωμα (κούκλα) στρατονόμου με την στολή και το όνομα του Σπυρου Γιωργάκη, που στη διάρκεια της τελετής πρόσθεσαν κάτω από το λαϊκό όνομα του Μητροπολίτη Ταμασου και ο Ορεινής, το όνομα «Ησαϊας».

Από πλευράς του, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την Στρατονομία και δεσμεύτηκε να υπηρετήσει την Εκκλησία, την πατρίδα και τις ένοπλες δυνάμεις με την ίδια αγάπη και ζήλο, στεκόμενος πάντα στο πλευρό του λαού και του ποιμνίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.