Στον κείμενο επί του γραφικού λόφου του Βροντάδου και καταστέφοντα την Ερμούπολη Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ παρέστη και εκήρυξε το θείο λόγο κατά την τελεσθείσα σήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα παραδείγματα και τα μηνύματα που προσφέρει στους πιστούς η ζωή και η διδαχή του προ δύο ημερών εορτάσαντος Προφήτου και Θεόπτου Μωυσέως, περίπυστη εικόνα του οποίου φυλάσσεται στο Ναό, καθώς και στο εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχάηλ.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι ο μεν Μωυσής παρέλαβε σε πλάκες το Νόμο του Θεού, οι δε Χριστιανοί τον παρέλαβαν ολοκληρωμένο και τελειοποιημένο δια του Ευαγγελίου του Κυρίου Ιησού Χριστού, τον οποίο οφείλουν να εφαρμόζουν στη ζωή τους και να τον τηρούν.
Αναφερόμενος δε στο θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχάηλ, ο οποίος έσωσε το Ναό του στις Χώνες αλλάζοντας τον ρου του ποταμού, τόνισε ότι και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τον ρου και τη ρότα της ζωής μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία και να διατηρήσουμε την επικοινωνία και την κοινωνία μας με το Θεό.
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά και Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά.
Συνεχάρη, επίσης, και τον Πρωτοψάλτη κ. Κωνστ. Ψαρρό, υιό και άξιο συνεχιστή της ιεροψαλτικής παραδόσεως, που κατέλιπε ο αείμνηστος και εμβληματικός Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως Σπυρίδων Ψαρρός, και τον ευχαρίστησε διότι κατά το διάστημα της θερινής παραμονής του στη Σύρο κατακοσμεί τα αναλόγια των Ιερών της Ναών.
Αύριο, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος κ.Δωρόθεος Β‘ θα τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, στα Χρούσα της Σύρου, στον οποίο και θα ιερουργήσει την επαύριον, Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.