“Ας μη διώχνουμε το Χριστό από τη ζωή μας”. Αυτή η προτροπή απετέλεσε τον κεντρικό άξονα της ομιλίας του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ προς τους εκκλησιασθέντες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Χώρας Μυκόνου, όπου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου.

Τον ιεράρχη πλαισίωσαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Εμμανουήλ Γαλανάκης και Γεώργιος Κουσαθανάς.

Ο Μητροπολίτης ανεφέρθηκε στο θεραπευτικό ρόλο της Εκκλησίας στη ζωή των πιστών, με τη Θεία Ευχαριστία και τα ιερά της Μυστήρια, και επεσήμανε ότι “πολλές φορές, παρ΄ότι ευεργετηθέντες από το Θεό, τον απομακρύνουμε από τη ζωή μας, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι έτσι απομακρύνουμε την άγκυρα της ελπίδας και τη λύση των πολλών προβλημάτων μας”.

Ευχαρίστησε τους Ιερείς και τους Διακονητές, καθώς και τους πιστούς για τη συνευχητική παρουσία τους και συνεχάρη τους πολλούς γονείς, οι οποίοι οδήγησαν τα παιδιά τους στη Θεία Λειτουργία και στη συμμετοχή τους στη Θεία Ευχαριστία.

Εξαιρέτως δε συνεχάρη ευσεβή οικογένεια νέων, οι οποίοι φέρουν ανελλιπώς τα παιδιά τους στην Εκκλησία, το μεγαλύτερο από τα οποία ψάλλει άριστα και το οποίο, αν και μικρής ηλικίας, εχειροθέτησε Αναγνώστη, με τη συγκατάθεση των γονέων του, υπό τις επευφημίες των πιστών, και στο οποίο ευχήθηκε να έχει σε όλη του τη ζωή αγάπη προς την Εκκλησία και από τον Κύριο κάθε ευλογία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.