Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, αφού αναφέρθη δι’ ολίγων στην αυριανή παραβολή του Ασώτου, εστίασε το λόγο του στο πρόσωπο της Παναγίας και στο πώς αυτό αποτυπώνεται στο πρόσωπο κάθε ευσεβούς Μητέρας, η οποία αγωνίζεται για την ηθική πρόοδο και την προκοπή των παιδιών της, και υπογράμμισε ότι όλοι οι πιστοί στηριζόμαστε στην Θεοτόκο, από την οποία αντλούμε δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα της Φολεγάνδρου, τελέσθηκε απόψε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και τη συμμετοχή των τριών Εφημερίων της νήσου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της τοπικής εορτής της Παναγίας, της επιλεγομένης «Μαρτιάτισσας», η εφέστιος εικόνα της οποίας είχε μεταφερθεί στο Ναό από τον Πανηγυρά.
Στην Ακολουθία παρέστησαν οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Φολεγάνδρου, ο ιατρός του νησιού, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σταθμού και πολλοί πιστοί.
Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού αναφέρθη δι’ ολίγων στην αυριανή παραβολή του Ασώτου, εστίασε το λόγο του στο πρόσωπο της Παναγίας και στο πώς αυτό αποτυπώνεται στο πρόσωπο κάθε ευσεβούς Μητέρας, η οποία αγωνίζεται για την ηθική πρόοδο και την προκοπή των παιδιών της, και υπογράμμισε ότι όλοι οι πιστοί στηριζόμαστε στην Θεοτόκο, από την οποία αντλούμε δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής.
Τέλος, ευχαρίστησε τους Εφημερίους για το έργο τους, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την παρουσία τους, προς τους οποίους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε σε όλους για το Τριώδιο.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερούργησει ωσαύτως στον ίδιο Ναό, στον οποίο θα εκκλησιαστούν και οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Φολεγάνδρου.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.