Αναφέρει η Μητρόπολη Σύρου:

Στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προκειμένου να παρουσιάσει Εισήγηση, με θέμα “Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ “στην Επιστημονική Ημερίδα, που διεξήχθη εκεί, προς τιμή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Αρχιμ. Αλεξίου, επί τη συμπληρώσει 50 ετών Ιερωσύνης, με τίτλο «Η Ορθόδοξη Παράδοση και η Πολιτισμική μας Κληρονομιά».

Στην Ημερίδα, της οποίας συντονιστές ηταν οι Καθηγητές ΑΠΘ κ.κ. Παναγιώτης Σκαλτσής και Συμεών Πασχαλίδης, συμμετείχαν, με επιστημονικές, εμβιθείς και τεκμηριωμένες Εισηγήσεις και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Προύσης και Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αρχιμ. Τύχων και ο Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γ. Τσιγάρας.

Στην Ημερίδα παρέστησαν πληθύς Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Θρόνου και των Εκκλησιών Ρωσίας,Λευκορωσίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας ο Υφυπουργός Εξωτερικών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτές, διατελέσασαντες Υπουργοί, Βουλευτές και Γ. Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού και των Σωμάτων Ααφαλείας, ο Λιμενάρχης Καβάλας, εκπροσωπών τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκρατορος, η φιλοξενούσα την Ημερίδα Ηγουμένη Ιακώβη και οι Αδελφές του Ησυχαστηρίου, Μοναχοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κασμίρογλου και πλήθος συνέδρων και προσκυνητών, οι οποίοι προηγουμένως παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Την Ημερίδα επέλεξε με συγκινητικούς λόγους ο τιμώμενος Καθηγούμενος Αλέξιος, ευχαριστήσας τους Αρχιερείς, τα πνευματικά του τέκνα και όσους συνήργησαν στην οργάνωσή της και εκζητήσας την προσευχή όλων για τη συνέχιση της διακονίας του.
Το απόγευμα πραγματοποιείται πνευματική εκδήλωση με αναφορά στο πρόσωπο του Ηγουμένου Αλεξίου.

Ο Σύρου Δωρόθεος στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Ο Σύρου Δωρόθεος στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Ο Σύρου Δωρόθεος στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Ο Σύρου Δωρόθεος στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Ο Σύρου Δωρόθεος στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.