Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2022, στην Αίθουσα της Παιδικής Βιβλιοθήκης, βραδιά μνήμης, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής: Ένας ελεύθερος πολιορκημένος» της κ. Χριστίνας Δημητρακάκη – Μουστακλή.

Ομιλητές ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Γενικό Επιθεωρητή Στρατού κ. Δημήτρη Αλευρομάγειρος, ο Ιστορικός – Υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη κ. Τάσος Σακελλαρόπουλος και η συγγραφέας του βιβλίου κ. Χριστίνα Δημητρακάκη – Μουστακλή.

Την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολλοί Συριανοί, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, η κα Ειρήνη Δράκου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων και η κα Ασπασία Παπακωνσταντίνου, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζωή και τη δράση του Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υπήρξε σύμβολο της αντίστασης κατά της δικτατορίας του 1967.

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Μουστακλής είχε υπηρετήσει στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Σύρου, έζησε στη Σύρο, είχε αναγορευθεί επίτιμος Δημότης Σύρου από τον αείμνηστο Δήμαρχο καπετάν-Νίκο Φιλάρετο και είχε χαρακτηρισθεί «Φρούραρχος της Σύρου».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.