Την Σέριφο επισκέπτεται από σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος ανηγέρθη το 1787 και εγκαινιάσθηκε από τον ίδιο το 2016, στο Μεγάλο Λιβάδι, στην περιοχή, όπου διασώζονται μέχρι σήμερα τα υπολείμματα του παλαιού ορυχείου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε προς το εκκλησίασμα Σεριφίων και παραθεριστών για το Πρόσωπο της Παναγίας και την περί Αυτής διδασκαλία των Πατέρων και της Παραδόσεως της Εκκλησίας.

Αύριο το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Χώρας και το μεσημέρι θα κατευθυνθεί, μέσω Πειραιώς στη Νάουσα, προκειμένου να συμμετάσχει, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονος, στις λειτουργικές τελετές επί τη εορτή του Πολιούχου Ναούσης Οσίου Θεοφάνους, τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας, μέσω Πειραιώς θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, το εσπέρας, στο εμβληματικό Δημαρχείο της Ερμούπολης, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου , θα τελέσει την Ακολουθία της Τελετής Ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και εν συνέχεια θα πλεύσει στη Μύκονο.

Το εσπέρας της Πέμπτης, 22 Αυγούστου, θα χοροστατήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, κατά τον Εσπερινό της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Την Κυριακή, 25 Αυγούστου, το πρωίθα συνιερουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ. Γεωργίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, επι τη ανακομιδή των οστών του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως Πέτρου (Δακτυλίδη) του Μυκονίου, τα οποία εν συνεχεία θα εναποτεθούν στο οικογενειακό του Παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας, στην περιοχή Χάλαρα, όπου ο Μακαριστός Ιεράρχης εγεννήθη και ανετράφη.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο, όπου, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Δημάρχου, θα τελέσει την Ακολουθία της Τελετής Ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου και ακολούθως Θυρανοίξια Παρεκκλησίου, μετά τα οποία θα επιστρέψει στη Μύκονο.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.