Ραγδαίες εξελίξεις:

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πριν λίγο:

Ανακοίνωση

Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης.

Προηγήθηκε η σημερινή κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως το Πανεπιστήμιο αποτελεί κατεξοχήν χώρο δημοκρατίας, και ελεύθερης διακίνησης ιδεών ο οποίος βρίσκεται στον αντίποδα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.
Φαίνεται όμως πως η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ έχει διαφορετική γνώμη και προτιμά αντί των ιδεών του Διαφωτισμού, το σκοταδισμό, τον εθνικισμό και το θρησκευτικό φανατισμό.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσεις κανείς την απόφαση για αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ μετά από πρόταση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας; Με την οποία μάλιστα συμφώνησαν κατά πλειοψηφία οι Πρυτανικές αρχές και η Σύγκλητος;

Αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι που ο μητροπολίτης Άνθιμος αξίζει μιας τέτοιας τιμής; Οι αντίθεσή τους στην υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών; Ο εθνικιστικός του λόγος; Οι ισλαμοφοβικές του δηλώσεις; Η ομοφοβία του; Ή μήπως η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον υπόδικο αρχηγό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής;

Νομίζουμε πως κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα ούτε νομιμοποιείται να υποβιβάζει τη μέγιστη τιμή που προσφέρει ένα Πανεπιστήμιο, δηλαδή την ανακήρυξη κάποιου σε επίτιμο διδάκτορα, με αυτόν τον τρόπο. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο άνθρωπος ο οποίος εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη δεν είναι άξιος μας τέτοιας τιμής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ, ανακαλώντας την απόφαση – ντροπή η οποία προσβάλλει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, είναι μια πόλη κοινωνικών αγώνων, αλληλεγγύης και δημοκρατίας».

Είναι προφανές πλέον ότι οι ύπουλες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, η οποία έχει μίσος προς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και Ακαδημαϊκής ζωής. Δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα.

Για πόσο θα μένουμε θεατές;

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Δημήτρης Κλ.

Μετά τους άθεους (ή άθλιους;) νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει τώρα σειρά και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Μένει να ακολουθήσει και ο πρωταθλητής του ψεύδους κ. Τσίπρας!
Πώς μπορεί όμως, να έχουν λόγο οι άθεοι «παντογνώστες» ΣΥΡΙΖΑίοι, ως υπέρτατοι κριτές, και στα της Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής;
Αυτό και αν είναι ολοκληρωτισμός!...

2
Απόστολος

Είναι γνωστό πως οι "αριστεροί" ΣΥΡΙΖΑιοι είναι οι πιο πιστοί οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, γι'αυτό και τέτοιο μένος για την ορθοδοξία.
Η "προοδευτικότητα" τους είναι κάλπικη σε πολλά θέματα. Πώς είναι δυνατό στην προκειμένη περίπτωση να θεωρούν σκοταδιστες, κακους κλπ, ορθόδοξους ιεραρχες από τη μια και από την άλλη να υπερασπίζονται (βλέπε ισλαμοφοβία) μια κατεξοχην επιθετική και ρατσιστική (τουλάχιστον με πολιτικά κριτήρια) θρησκεία όπως το ισλαμ;