Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κοντά στους ελαιοπαραγωγούς.

Πλούσιο το λειτουργικό, αλλά και οι ποιμαντικές δράσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και αυτές τις ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετέχοντας στην αγωνία των ελαιοπαραγωγών για την φετινή ακαρπία των ελαιώνων, εκτός από τις ειδικές δεήσεις που αναπέμπει στις ιερές ακολουθίες, επισκέφθηκε συμβολικά και ουσιαστικά ένα κεντρικό ελαιοτριβείο στις Κομποτάδες Φθιώτιδος, προσκεκλημένος της οικογενείας Κατσαρού και παρακολούθησε την διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου και επικοινώνησε επί μακρόν με πολλούς ελαιοπαραγωγούς της περιοχής.

Ο κ. Συμεών παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ίλιον – οι Ναοί μέσα από το πρίσμα της Ιστορίας» στο Δημαρχείο Ιλίου, όπου και απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό.

Συμμετείχε στην Παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης για την ένταξη της Ισότητας των Φύλων στο Δήμο Λαμιέων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Λάμπρος Παπαδήμας» στη Λαμία, όπου και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης με επίκαιρο λόγο του. Δέχθηκε στο Κέντρο Αποθήκευσης και διανομής «Το Αποθετήριο της Αγάπης» το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΘΕΤΙΣ ΓΗ» με έδρα τον Άγιο Γεώργιο Δομοκού, οι οποίοι προσέφεραν ικανή ποσότητα όσπριων για τις ανάγκες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και έδωσε την ευλογία του στον κ. Ιωάννη Πρεμέτη, νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδος.

Επίσης , επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά ποιμαντικώς και προσκηνυματικώς τις γυναικείες Ιερές Μονές Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας και Παναγίας Γαυριώτισσας Δαδίου, ενώ ευλόγησε για μία ακόμη φορά τους τροφίμους και το προσωπικό του Προτύπου Οικοκτροφείου Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων «Η Αγία Ερμιόνη» της Ιεράς Μητροπόλεως και της «Αποστολής», καθώς και την Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων» στην Στυλίδα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών έλαβε μέρος στις Ενθρονίσεις των νέων Μητροπολιτών Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.