Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η κηδεία της υπουργού Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία άφησε τη δική της σφραγίδα στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο.

Έναν ιδιαίτερα συγκινητικό επικήδειο λόγο εκφώνησε κατά την εξόδιο ακολουθία της στενής του συνεργάτιδας, ο Φάνος Κουρουφέξης.

Ο επικήδειος λόγος του:

Υπουργέ μου, σας απευθύνω ελάχιστα λόγια. Είναι σκληρό και δύσκολο για μας. Προετοιμαζόμασταν για τον αποχωρισμό μας, αλλά διαφορετικά, με γιορτή.

Αγαπημένη μας υπουργέ, είσαι ο φάρος μας και αφού υπήρξες, θα συνεχίσεις να υπάρξεις. Έπαιρνες εκείνα που έκρινες για να κάνεις αυτή την κοινωνία καλύτερη και δικαιότερη. Υλοποίησες πλήρως το πρόγραμμα του Προέδρου. Η δική σου δουλειά, ήταν και δική μας. Δικαιωθήκαμε για την πίστη μας αυτή, κάθε μα κάθε φορά.

Σαν εμάς πολλοί, σαν εσένα κανείς. Το ήθος και η ακεραιότητά σου, ήταν ο θεμέλιος λίθος της ύπαρξής σου. Με το ανυπέρβλητο ανάστημά σου δημιούργησες ένα ανυπέρβλητο θόλο μπροστά μας, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Την ευθύνη για τα λάθη μας, την αναλάμβανες πάντα εσύ. Για τις ελλείψεις μας, ποτέ δεν άφηνες να αναλάβουμε το κόστος. Για τα λάθη των συνεργατών της Ζέτας, δεν μπορούσε να τα βάλει κανείς, γιατί θα τα έβαλε μαζί σου.

Η Ζέτα δεν ήταν απλώς φιλάνθωπος και άχρωμος τεχνοκράτης. Ήταν βαθιά πολιτικοποιημένη. Στο τέλος, διαμόρφωνε την δική της πύρινη άποψη.

Η Ζέτα ήταν η μάνα μας, ο πιο στενός μας συγγενής, ο δικός μας άνθρωπος. Άπιαστο ιδανικό και πρότυπο. Δείχνει το δρόμο στον οποίο πρέπει να παλεύουμε. Θα ήταν ύβρεις να σου υποσχεθούμε ότι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά σου, γιατί δεν είσαι πια εδώ να μας δείχνεις το δρόμο όταν ξεστρατίζουμε.

Ένα κομμάτι σου θα ζει μέσα μας για να μας θυμίζεις ποια είναι τα ιδανικά στη ζωή. Η οικογένεια, ο άνθρωπος, το καθήκον.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.