2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Ο θαυματουργός Τίμιος Σταυρός του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη (δείτε εδώ) από το Εκκλησάκι του Βράχου, τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, ευλόγησε την Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ),στο Στρατόπεδο Παπάγου και τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης, την Παρασκευή 3-7-2020!

Ο πατήρ Δημήτριος, έμεινε εμβρόντητος όταν είδε το εντυπωσιακό άγημα και των τριών Όπλων να παρουσιάζει όπλα στον Τίμιο Σταυρό, κάτι ασυνήθιστο μέσα στην γενική διάλυση και την πικρή εντύπωση του πρόσφατος κλεισίματος των Ναών για τον …κορωνοϊό.

Όμως άλλο οι πολιτικοί και άλλος ο ευσεβής Στρατός μας, που ετοιμάζεται και πάλι για τους μεγάλους άθλους και την μεγάλη δόξα, για την τελική αναμέτρηση με την Τουρκία! Αρκεί να τον αφήσουν και να μην μπλεχτούν πάλι στα πόδια του όπως στα Ίμια το 1996…
Και η ηγεσία του Στρατού μας κάνει εκείνο που πρόσταξε ο ίδιος ο Χριστός στον Άγιο και Μέγα Κωνσταντίνο στις 27 Οκτωβρίου 312 μ.Χ.. Να βάλει το «εν τούτω νίκα», τον ανίκητο Τίμιο Σταυρό Του, μπροστά από τον Στρατό, σημείο μέγα και εν πολέμοις φρικτόν! Αυτόν που εμείς έχουμε στην ουράνια Ελληνική Σημαία!

Και είναι προς τιμήν και του Υπουργού κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου (εδώ), αλλά και του Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, ότι παραβρέθηκαν στην υποδοχή και ευλογία του Τιμίου Σταυρού, λαμβάνοντας έτσι και μοναδικές ευχές από τα χέρια και την καρδιά ενός απλού Ιερέα, γεμάτου πίστη, γλυκύτητα και αγάπη, σκαρφαλωμένου πάνω στα βράχια του Λυκαβηττού, που το ποίμνιό του είναι πια το μεγαλύτερο της Ελλάδας, μέσα από τις Λειτουργίες, τις διηγήσεις, τις συγκινήσεις, αλλά και τα θαύματα, που μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (δείτε εδώ)!

Αναφέρει παράλληλα και δύο θαύματα που καθόρισαν την ζωή και τον έργο του, όπως την θαυμαστή εμφάνιση του μακαριστού π. Αντωνίου Μορφέση τον οποίο έκανε Γέροντά του, αλλά και την ευλογία του Αγίου Προκοπίου, που με τον λαμπρό σταυρό που κρατούσε, επέδρασε τόσο στην παιδική ψυχή του π. Δημητρίου, ώστε ζητούσε να αποκτήσει και εκείνος σαν μεγάλωνε έναν τέτοιο Σταυρό, όπως και θαυμαστά έγινε!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.