Πρόκειται για το «Ψυχή μου μη λυγίζεις».

Ο Σπανουδάκης απαγορεύει στη «Νίκη» να χρησιμοποιεί το «Ψυχή μου μη λυγίζεις» ως επίσημο ύμνο

Διαψεύδει ο Σταμάτης Σπανουδάκης ότι έχει παραχωρήσει το έργο του «Ψυχή μου μη λυγίζεις» ως ύμνο του κόμματος «Νίκη» και ζητάει να σταματήσει άμεσα η χρήση του.

Το πολιτικό κόμμα του Δημήτρη Νατσιού ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα του ότι ο κ. Σπανουδάκης έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς το τραγούδι του.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του: «Με περισσή ευγένεια, ο κ. Σπανουδάκης παραχώρησε αφιλοκερδώς στη Νίκη τη χρήση του “Ψυχή μου μη λυγίζεις”, ως επίσημο ύμνο της Νίκης. Είμαστε ευγνώμονες τόσο για την χρήση του τεχνουργήματός του, όσο και για τη συνολική στάση ζωής του που δίνει φωτεινό παράδειγμα, παρηγοριά και θάρρος στον Ελληνικό Λαό. Ευχαριστούμε!».

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης απαγορεύει στη «Νίκη» να χρησιμοποιεί τραγούδι του ως επίσημο ύμνο
Σημειώνεται ότι στους στίχους του εν λόγω τραγουδιού γίνεται αναφορά σε προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας, όπως: «Όμηρος, Σόλων, Σωκράτης, Πλάτων, Αχιλλέας, Ευριπίδης, Διογένης, Λεωνίδας, Θεμιστοκλής, Αριστοτέλης, Περικλής, Αισχύλος, Προμηθέας, Ηρακλής, Φίλιππος, Αλέξανδρος, Κωνσταντίνος, Νοταράς, Βατάτζης, Θεοδώρα, Φωκάς, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μπουμπουλίνα, Διάκος, Φεραίος, Σολωμός, Καποδίστριας, Χρυσόστομος, Πλαστήρας, Δραγούμης, Μελάς, Παπαδιαμάντης, Κόντογλου, Πορφύριος, Παΐσιος».

Ωστόσο, ο κορυφαίος συνθέτης, με ανάρτησή του στο Facebook, ξεκαθαρίζει ότι δεν συμφώνησε ποτέ να γίνει το έργο του ύμνος της Νίκης και ζητά να σταματήσει η χρήση του από το κόμμα.

«Λυπάμαι, που πάλι βρίσκομαι μπλεγμένος, σε πολιτικές και δημοσιογραφικές κουβέντες με αφορμή μία άδεια που έδωσα προ πολλού καιρού σε κάποια διαδικτυακή εκπομπή και χωρίς να ξέρω ότι οι συνομιλητές μου, θα γινόντουσαν, ή ήταν ήδη κόμμα. Ουδέποτε συμφώνησα να γίνει το “Ψυχή μου μη λυγίζεις” ύμνος του κόμματος Νίκη. Ένα κομμάτι που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όλων των αποχρώσεων, πολιτικών και άλλων. Παρακαλώ λοιπόν να αποσυνδέσετε το κομμάτι μου και από το κόμμα σας αλλά και από κάθε παρουσία και εκδήλωσή σας. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας», υπογραμμίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.