Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ξηροκάμπου λειτούργησε την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στο κήρυγμά του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή που αναγνώσθηκε και εξήγησε την σημασία της περιόδου του Τριωδίου που σήμερα οριοθετείται η έναρξή του.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Πρέπει να ταπεινοφρονούμε και όχι να ταπεινολογούμε. Ο Φαρισαίος είχε όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που ζητά ο Θεός. Δεν είχε όμως το ταπεινό φρόνημα, στο οποίο αναπαύεται ο Θεός και είναι αυτό που υψώνει κάθε άνθρωπο».

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες τέσσερα νέα παιδιά. Πρόκειται για μέλη της ενορίας, τα οποία διακονούν στο αναλόγιο και το ιερό Βήμα, τρία εκ των οποίων είναι τέκνα της υπερπολύτεκνης οικογένειας του Εφημέριου του Ναού, πρωτοπρεσβυτέρου Αχιλλίου Καραμίντζιου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνεχάρη τους νέους Αναγνώστες και τους γονείς τους, ενώ αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για την Εκκλησία η είσοδος νέων παιδιών στα διάφορα διακονήματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.