Το εσπέρας του Σαββάτου 31 Ιουλίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση τέλεσε στην πλατεία του όμορφου παραθαλάσσιου οικισμού τον Αγιασμό έναρξης των λαϊκών αγώνων δρόμου με την επωνυμία «I run Myrtos 2021». Τους αγώνες, που περιλάμβαναν τον Δρόμο 12.200 μέτρων, τον Δρόμο 5.000 μέτρων και τον Παιδικό 750 μέτρων, οργάνωσαν και προκήρυξαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύρτου « Ο Σαραντάπηγος» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας. Το φετεινό «I run Myrtos», που είχε πάρα πολλές συμμετοχές αθλητών από όλη την Κρήτη, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, ευχαρίστησε τους Προέδρους των διοργανωτών Συλλόγων κ.κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου και Νίκο Τζωρτζάκη αντίστοιχα για την τιμητική πρόσκληση αλλά και για την πρωτοβουλία τους να αφιερώσουν τους εν λόγω αγώνες δρόμου στον αοίδιμο Μητροπολίτη Ευγένιο, ο οποίος αγαπούσε έμπρακτα τον αθλητισμό και είχε καθιερώσει τους αγώνες «Νεστόρεια» που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη κάθε χρόνο προς τιμή του Αγίου Νέστορα, προστάτου των αθλητών. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Παπαγεωργίου για την απονομή τιμητικής πλακέτας προς την Ιερά Μητρόπολη για τη συμβολή της στην προαγωγή του αθλητισμού.

Το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Τσιφετάκης και κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Συκολόγου Βιάννου κ. Μανώλης Φανουράκης και Μαλλών Ιεράπετρας κ. Μαρία Βολυράκη και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.