Συνεστίαση των Γεντικουλιανών-Ψωμαθειανών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στην Καλλιθέα Αττικής, με σκοπό την σύσφιγξη των μεταξύ αυτών σχέσεων, αλλά κυρίως με την γενέτειρα τους.

Συμμετείχαν 170 πρώην ενορίτες της Εκκλησιαστικής Περιφερείας Υψωμαθείων, οι οποίοι κατοικούν στην Αττική, αλλά και στην Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό.

Την συνεστίαση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, ο οποίος ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Στην αρχή της συγκεντρώσεως μίλησε εκ μέρους των παρισταμένων ο κ. Θεμιστοκλής Παχόπουλος, ευχαριστήσας τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και εξήρε το αξιόλογο και αναγεννητικό έργο που επιτελεί στην εν λόγω εκκλησιαστική περιφέρεια.

Κατόπιν μίλησε ο Σεβασμιώτατος Σηλυβρίας, ο οποίος προέβη σε μία αναλυτική περιγραφή των επιτελουμένων έργων, ευχηθείς και προτρέποντας όπως η επόμενη, τρίτη Συνεστίαση πραγματοποιηθεί στην Πόλη.
Παραθέτουμε βίντεο με απόσπασμα της ομιλίας του Σεβ. Σηλυβρίας κ. Μαξίμου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.