Με την άδεια και την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας της Δεξιάς Θεσσαλονίκης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε και καλωσόρισε στο Ναό ο προϊστάμενος της ενορίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Π. Ευθύμιος Βακαλάκης.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τα κομβικά σημεία της ευαγγελικής και της αποστολικής περικοπής της ημέρας.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τον Παναγιώτατο για την παραχώρηση της άδειας να ιερουργήσει στην Θεσσαλονίκη, αλλά και τον π. Ευθύμιο για την αβραμιαία φιλοξενία και την αγάπη του.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για να ευλογήσει τη Βασιλόπιτα του Συλλόγου των εν Θεσσαλονίκη Σιδηροκαστρινών και περιχώρων “ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ”.

Τα μέλη του Συλλόγου στην πλειοψηφία τους κατάγονται από το Σιδηρόκαστρο, διαμένουν και δραστηριοποιούνται ωστόσο στη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να κάνουν γνωστό το Σιδηρόκαστρο ως τον τόπο της καταγωγής τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Σπάση-Παπαγεωργίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν η Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, η ολυμπιονίκης κ. Κελεσίδου και άλλοι προσκεκλημένοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και στηρίζουν πάντοτε τις δράσεις του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, όπως κάθε χρόνο, με τη βράβευση των αποφοίτων Σιδηροκαστρινών, όλων δηλαδή των παιδιών που ολοκλήρωσαν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εισήλθαν πρώτοι στο Πανεπιστήμιο, κάνοντας περήφανο το Σιδηρόκαστρο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Σπάση ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία σε όλους, ευγνωμονώντας όλους, ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια την ημέρα αυτή δεν παραλείπει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και να στηρίζει τους απόδημους Σιδηροκαστρινούς και τις αξιόλογες πρωτοβουλίες τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.