Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Κορδελιό τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, ο Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας χοροστάτησε στον Εσπερινό πλαισιούμενος από τους πατέρες που διακονούν στο Ναό και από κληρικούς της Μητροπόλεως που συμμετείχαν στη χαρά της γιορτής.

Η εορτή της Μεταμορφώσεως είναι σπουδαία, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, είναι σπουδαία, γιατί εμπερικλείει υψηλά νοήματα: η εορτή είναι ένα θαύμα, καθώς ο Χριστός αποκαλύπτει τον Εαυτό Του ενώπιον των μαθητών και αποστόλων Του.

Ο Ίδιος ο Θεός παρίσταται και μαρτυρεί ότι ο Χριστός είναι το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας , ότι είναι ο Υιός Του ο αγαπητός . Ο Λόγος του Θεού, ο καταβάς εξ ουρανού, είναι τέλειος Θεός, αν και ενδύεται τον δερμάτινο χιτώνα και συναναστρέφεται τους ανθρώπους.

Στη Μεταμόρφωση ο Χριστός συνεπαίρνει μαζί Του όσους θέλουν να ανέβουν λίγο ψηλότερα!

Το ιερό γεγονός της Μεταμόρφωσης υπενθυμίζει, μέσα στη διαχρονική πορεία της Εκκλησίας, το θαύμα που μπορούμε να ζήσουμε όλοι! Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέτοχοι του Φωτός!

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της Πανήγυρης: τους πατέρες του Ναού και ιδίως τον προϊστάμενο, π.Γεώργιο Παπαδόπουλο, τους ιερόπαιδες, τις κυρίες της διακονίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και τους ευλαβείς πιστούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.