Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου ιερούργησε, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

«Υμείς εστέ το φως του κόσμου» με αυτήν τη φράση ο Χριστός έδωσε στους μαθητές του ταυτότητα και ρόλο ευθύνης. Όλοι γνωρίζουμε, είπε ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας στο κήρυγμά του, τον πρωτεύοντα ρόλο που έχει το φως στη διατήρηση της ζωής. Χωρίς το φως δεν υπάρχει ζωή, χωρίς το φως ο κόσμος μεταβάλλεται σε κόλαση. Η κοινωνική ευθύνη των χριστιανών στην πορεία της Εκκλησίας είναι: να γίνονται φως.

«Υμείς εστέ το άλας της γης», ο χριστιανός οφείλει, επίσης, να είναι το αλάτι της γης. Το αλάτι προλαμβάνει τη σήψη, τη διαφθορά. Φως, αλήθεια, δικαιοσύνη είναι το ηθικό χρέος που καλούνται οι χριστιανοί να σηκώσουν, για να μεταμορφώσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, σε μια de profundis εξομολόγηση, άφησε να ξεχυθεί ο πόνος για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μεταξύ των άλλων είπε: «Εκεί, στη Μεγάλη του Γένους Εκκλησιά, στέφθηκαν αυτοκράτορες, Πατριάρχες, συγκροτήθηκαν Οικουμενικές Σύνοδοι. Από εκεί, τη Μεγάλη Εκκλησιά, ξεκίνησαν αποστολές κηρύκων του Ευαγγελίου, για να μεταλαμπαδεύσουν το Φως του Χριστιανισμού στα Βαλκάνια. Είμαστε οι ανάδοχοι των Ρώσων, των Σλάβων. Στην καρδιά του Γένους των Ρωμηών, η Αγία Σοφία, σύμβολο Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, θα μένει πάντα στητή, με αναμμένα τα πολυκάνδηλα, με τις βυζαντινές ψαλμωδιές, με τον Αμνό του Θεού να προσφέρεται …ως να ρθει η ώρα του Θεού»!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.