Στην ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με το ερευνητικό έργο ParICT_CENG, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών σήμερα το απόγευμα.

O επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Κακαρούντας, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσίασε αναλυτικά το αντικείμενο και τους στόχους του έργου «ParICT_CENG: Βελτίωση ερευνητικών υποδομών ΤΠΕ στη Στερεά Ελλάδα για την επεξεργασία: μεγάλου όγκου δεδομένων από ροές αισθητήρων, πολυμέσων και πολύπλοκων μαθηματικών μοντέλων προσομοιώσεων», καθώς και τις προοπτικές και εφαρμογές σε πλήθος επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής διακυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση.

Στόχος της εν λόγω ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών και τοπικών φορέων σχετικά με τα προσδοκόμενα αποτελέσματα του έργου και τις ευκαιρίες (ερευνητικές / επιχειρηματικές / εκπαιδευτικές) στις οποίες αυτό οδηγεί, ενώ προσδοκία είναι η ανάπτυξη νέων συνεργειών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επαγγελματικών φορέων, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών υπογράμμισε:

«Εκφράζω την χαρά μου, που βρίσκομαι σε αυτό εδώ τον χώρο της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της επικοινωνίας και του φοιτητικού κινήματος.

Εύχομαι σε αυτή την νέα περίοδο που ανατέλλει να είμαι κοντά σας και εσείς πιο κοντά σε εμένα και στην Εκκλησία μας. Ένα τμήμα πανεπιστημιακό για να έχει ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα μέσα στον χώρο είναι πολύ βασικό να είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κοινωνία, με το κοινωνικό γίγνεσθαι, τις ανάγκες τις κοινωνίες, με αυτή καθ’ αυτήν την ανάπτυξη της περιοχής. Σε αυτή την περίοδο, που είναι όλα «πάνω στο τραπέζι», είναι ανάγκη να αναδείξουμε την ουσιαστική, την πνευματική και ακαδημαϊκή αναγκαιότητα για τον τόπο μας και το Πανεπιστήμιο μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.