Στο θερινό Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, για να παρακολουθήσει την θεατρική παραγωγή «Οι 3 Μορφές της Επανάστασης».

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στους ήρωες της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη, Ιωάννη Μακρυγιάννη και Μαντώ Μαυρογένους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό μας κ. Δήμαρχο που είχε την ευγενή καλοσύνη να με προσκαλέσει να παρακολουθήσω μία καταπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο θερινό θέατρο του Δήμου μας, στο οποίο ηγείται αυτή τη στιγμή ως καλλιτεχνικός Διευθυντής ο κ. Ορφανός και τον συγχαίρω και αυτόν.

Η παράσταση αυτή ήταν μία αναβάπτιση, ήταν ένα ταξίδι μνήμης, αλλά και κυρίως ήταν ένα ταξίδι στο μέλλον.

Πραγματικά θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο μας, διότι με αυτή την εκδήλωση ανέβασε και ανεβάζει το επίπεδο της πόλης μας, του πολιτισμού μας, της ιστορίας μας και της αυτογνωσίας μας. Θέλω να τον συγχαρώ και να τον παρακαλέσω να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο πάνω σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού, της τέχνης, της ιστορίας, της παράδοσης, το οποίο το έχουμε πολλή ανάγκη, ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους.

Μία κοινωνία, η οποία έχει περάσει και περνάει πανδημία, μία κοινωνία , η οποία έχει θρηνήσει θανάτους, μία κοινωνία η οποία έχει ανθρώπους μοναχικούς και πονεμένους, έχει πολλή ανάγκη από τέτοιες «τονωτικές ενέσεις».

Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θέλω να έχουν την ευλογία του Θεού και ο ίδιος και οι συνεργάτες του και να στηρίζουμε με αυτόν τον τρόπο τον πολιτισμό.

Θέλω δε να σημειώσω ότι ανάμεσα στους καλλιτέχνες ήταν και παιδιά από την Φθιώτιδα, δικά μας παιδιά που αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό και πολύ ελπιδοφόρο και αυτό επιτείνει έτι περισσότερο τα πατρικά μου συγχαρητήρια».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος μέσα από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ευχαρίστησε τον Σεβασμιωτάτο για την τιμητική του παρουσία και σε αυτό το πολιτιστικό δρώμενο της πόλης υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι πραγματικά συγκινητικό να ακούς από τον Ποιμενάρχη μας, τον Δεσπότη μας, τον Μητροπολίτη μας, τον Πνευματικό Ηγέτη και Πατέρα, τέτοια λόγια για τον Δήμο της Λαμίας.

Θέλω να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, που πάντα είναι δίπλα μας, στηρίζει την προσπάθειά μας, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. Επίσης μου δίνεται η ευκαιρία να τον συγχαρώ και να τον ευχαριστήσω για ότι έχει κάνει μέχρι στιγμής στον τόπο μας, για το δήμο Λαμίας και ιδιαίτερα για τους δωδεκάμηνους τους επετειακούς εορτασμούς του 2021 σε όλο το χρόνο, δίνουν ένα άλλο έναυσμα, μία άλλη ψυχολογία στον τόπο μας, κάτι το διαφορετικό και νομίζω ότι είναι ίσως είναι η μοναδική Μητρόπολη στην Ελλάδα που κάνει τέτοιους εορτασμούς και αυτό είναι η διαφορετικότητα και είναι η διάφορα του Μητροπολίτη μας σε σχέση με αυτό, το οποίο έδωσε από την πρώτη στιγμή που ήρθε το νεανικό του σφρίγος, μας έδωσε αυτό το οποίο εμείς θέλαμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Είμαι ευγνώμων που είναι εδώ σήμερα και πάντα θα τον ευγνωμονώ γιατί είναι δίπλα στον Δήμο, σε όλες στις εκδηλώσεις, σε ότι και αν κάνουμε και αυτό για μας είναι μεγάλο κεφάλαιο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.