Σε όρος υψηλό ανήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβας, τη μεγάλη μέρα της Δεσποτικής εορτής του Κυρίου, της Μεταμορφώσεως, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020.

Σε κλίμα κατανυκτικό και χαρμόσυνο τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χορτιάτη, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού, οι Διοικητές των Χ.Ο.Κ και του Ραντάρ και φυσικά πλήθος πιστών που αγαπούν το Μοναστήρι.

Ο π.Νικόλαος Λουδοβίκος είχε τη διακονία του λόγου, στον οποίο αντιδιέστειλε την τεχνολογική μεταμόρφωση που επιφέρει η ψηφιακή επανάσταση με τη μεταμόρφωση που επιτελεί η Χάρις του Θεού.

«Το Πνεύμα το Άγιο, υπογράμμισε με έμφαση ο ομιλητής, επιτυγχάνει την αληθινή μεταμόρφωση του ανθρώπου και οδηγεί στον αγιασμό. Οι μεταμορφωμένοι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τίς κινήσεις της Θείας Χάριτος και να ερευνούν τα Μυστήρια του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος σφραγίζοντας με το λόγο του την τέλεση της Θείας Μυσταγωγίας συμπλήρωσε: «στην παραμόρφωση που προκαλεί η υποδούλωση στην τεχνολογία, η Εκκλησία αντιτάσσει τη Μεταμόρφωση ως αποκάλυψη της θεότητας του Χριστού και ως πρόσκληση θέωσης του ανθρώπου».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.