ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Προστάτου και Πολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγιοτόκου πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως περί του Αγίου και την εν Χριστώ πορεία του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου.

Συγχοροστάτησαν ο οικείος Ποιμενάρχης Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και Φίλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Προ της Απολύσεως του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον χοροστατούντα Αρχιερέα Μητροπολίτη Κιλκισίου για τον δυναμικό και γεμάτο πνευματικά νοήματα λόγο του, καθώς επίσης και προς τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους άρχοντες του τόπου καθώς και όλο το παριστάμενο εκκλησίασμα που προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του εφόρου και προστάτου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ευχόμενος πως με την δύναμη και την ευχή του Αγίου, η Πατρίδα μας θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του καιρού μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.