Την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος επισκέφθηκε το διήμερο 9 & 10 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, εκπληρώνοντας το τάμα του προς την τροφό Ιερά Μονή Αγάθωνος με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, του οποίου Ιερό Παρεκκλήσιο είναι αφιερωμένο στη Μονή και εκεί φυλάσσεται η λάρνακα με το Ιερό σκήνωμα του Οσίου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, μιας και σε εκείνο το Ιερό Παρεκκλήσιο ο Όσιος Γέροντας, ο Ελεήμων Πνευματικός, ατέλειωτες ώρες, νύκτες και ημέρες για πολλά χρόνια, δεχόταν τις εξομολογήσεις των πιστών και ανέπαυε την κουρασμένη ψυχή του καθενός που προσερχόταν στο Μυστήριο, ποτίζοντας το μαρμάρινο πάτωμα του Παρεκκλησίου με δάκρυα και ιδρώτα μετανοίας και προσευχών.

Ο κ. Παύλος με ευγνωμοσύνη αναφέρεται στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας και ιδιαίτερα καταθέτει την αγάπη του και τον σεβασμό του στον μακαριστό Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, ο οποίος υπήρξε εις εκ των αγαπημένων του καθηγητών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος το απόγευμα της Εορτής χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ ανήμερα τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καταθέτοντας με ευλάβεια τον σεβασμό και την πίστη του στον Όσιο Γέροντα Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, από την αγιότητα και την οσιακή βιοτή του οποίου, διηγείται με συγκίνηση περιστατικά, τα οποία έζησε κατά την μαθητική του ζωή και συγκεκριμένα τις ημέρες που μαζί με άλλους μαθητές εύρισκαν καταφύγιο, στήριγμα, ζεστασιά και πατρική αγάπη, κοντά στους Αγίους Πατέρες της Μονής του Αγάθωνα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο κ. Παύλος τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί των τάφων των μακαριστών Καθηγουμένων της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανό Δημάκο, τον Παπα-Ανυπόμονο και Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, τον Ηγούμενο της ευγένειας, της αγάπης, της αρχοντιάς, της καλοσύνης και της φιλανθρωπίας.

Ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο για την παρουσία του στην πανήγυρη και εις ανάμησιν της επισκέψεως του στην Μονή του εδώρισε ένα Αρχιερατικό Επιγονάτιο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ακολούθως επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Τον κ. Παύλο υπεδέχθη με αγάπη, σεβασμό και χαρά ο κ. Συμεών και οι συνεργάτες του και τον καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, εκφράζοντας τις αδελφικές και από καρδίας ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την ευλογητή παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Για αρκετή ώρα οι δύο Άγιοι Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία μιας ζεστής και ουσιαστικής επικοινωνίας, ενώ ο κ. Συμεών ξενάγησε τον Άγιο Δράμας σε όλες τις υπηρεσίες της Μητροπόλεως (Βιβλιοθήκη, Αμφιθέατρο, ΚΔΑΠ της «Αποστολής» «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», Ωδείο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», στο «Αποθετήριο της Αγάπης» (Logistic Centrer), καθώς και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό.

Σε δήλωση του προς τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως (89,4 Fm), ο κ. Παύλος ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Συμεών για την ευλογία αυτής της πνευματικής χαράς, στη Μονή του Αγάθωνα, σε μέρη νοσταλγίας και πνευματικότητας, τα οποία σημάδεψαν ανεξίτηλα την παιδική του ψυχή εσαεί.

Σε σχετική ερώτηση της Δημοσιογράφου κ. Σοφίας Λίτσα ο κ. Παύλος ανέφερε:

«Είχαμε την ευλογία να ζήσουμε κοντά στον Γέροντα Βησσαρίωνα, τον απλό παππούλη, όπως τον αποκαλούσε ο λαός και δεχθήκαμε το πνευματικό του χάδι, στο επιτραχήλιο του, ως εξομολογούμενοι, τον δεχόμασταν ως επισκέπτη στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, είχε τρυφερότητα, στοργή και ήταν ιδιαίτερα ελεήμων. Ο π. Βησσαρίων ήταν αφανής στον κόσμο, όμως ήταν άνθρωπος της προσφοράς και της διακονίας.

Είναι μία ευλογία για τον τόπο μας. Ο Θεός θα δείξει και θα οικονομήσει τα πράγματα, ώστε να χαρείτε και να χαρούμε όλοι αυτό που διακαώς αναμένετε. Η συνείδηση του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας αναδεικνύει τους Αγίους, η Εκκλησία έρχεται και επικυρώνει το φρόνημα των πιστών ανθρώπων.

Ο Ποιμενάρχης σας έχει κάνει αυτά, τα οποία πρέπει να κάνει ως Ποιμενάρχης, για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και πιστεύω πως σύντομα θα χαρεί πρωτίστως η Φθιώτιδα, αλλά και όλη η Εκκλησία.

Ευγνωμονώ και δοξάζω τον Θεό, που στη ζωή μου γνώρισα αυτό τον άνθρωπο. Στην Μονή Αγάθωνος ζήσαν Πατέρες, μεγάλες προσωπικότητες, με διαφορετικό χαρακτήρα που όμως συνέθεσαν το έμψυχο υλικό της Μονής Αγάθωνος».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.