Στην εκδήλωση μνήμης και στοχασμού υπό τον τίτλο «Αχ, Ανατολή» που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο Προκόπειο Πολυδύναμο Κέντρο παρευρέθηκε για να μιλήσει, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Με στίχους από ποντιακό θρήνο άρχισε την ομιλία του ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας με έμφαση την αξία της ζωντανής μνήμης για την περιφρούρηση της ιστορικής αλήθειας και τη διαφύλαξη της ιστορικής συνέχειας. Η ιστορική μνήμη, ως ούριος άνεμος θα συνοδεύει την «Κιβωτό του Γένους» στα μακρινά ταξίδια της.

«Δεν σας ξεχνάμε και σας κουβαλάμε μέσα μας». «Η Ρωμανία αν πέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο». Με τούτα τα λόγια δέσμευσης και προφητείας επισφράγισε την εμπνευσμένη ομιλία του ο Επίσκοπος με την μικρασιατική καταγωγή.

Στην άρτια οργανωμένη εκδήλωση, η οποία επικεντρώθηκε στην βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό έκφρασης και δημιουργίας που προκήρυξε η Μητρόπολη υπό τη γενική ευθύνη του πρωτοπρεσβύτερου π. Θεόδωρου Τσαμπατζίδη, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Παρών ήταν και ο Σεβασμιώτατος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός άρτι αφιχθείς από τη Βασιλίδα των πόλεων.

Ένα μουσικό σχήμα διάνθισε την εκδήλωση αποδίδοντας μελωδίες και θρήνους από την Ανατολή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.