Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης Κάστρου Μυκόνου.

Στον πανηγυρίζοντα ιστορικό και πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου της Αγίας Ελένης, στο Κάστρο, πλησίον της αχειροποιήτου “Παραπορτιανής”, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη λειτουργική συμμετοχή του Ἀρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και των Διακόνων του, και την παρουσία πολλών πιστών, μεταξύ των οποίων ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής κ. Εμμ. Καραγεωργούδης και ο Καθηγητής Παρεμβατικής Χειρουργικής Καρδίας κ. Στυλιανός Ευστρατιάδης, τον οποίο και ετίμησε για τη μεγάλη προσφορά του προς την ιατρική επιστήμη και τον εν Αμερική απόδημο Ελληνισμό.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι καλώς η Εκκλησία και η Ιστορία ανακηρύξαν τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Μέγα και Άγιο, διότι, ύστερα από δεκαετίες διωγμών έδωσε στην Εκκλησία τη δυνατότητα να μεγαλουργήσει και κατέστη έτσι όργανο της θείας Χάριτος, δεχθείς την κλήση όχι από ανθρώπους, όπως ο Απόστολος Παύλος, αλλ’ εκ Θεού.
Ευχήθηκε σε όλους τους σήμερα εορτάζοντες και εορτάζουσες και συνεχάρη τον Σεβαστοκράτορα και Προνοιάρχη του Ναού κ. Φραντζεσκο Νάζο, για τη μέριμνα και την αγάπη του προς τον ιστορικό αυτό Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.