Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην ιστορική περιοχή Παλαιοπόλεως Άνδρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννη Κουλούρη, του Αστυνόμου και του Επάρχου Άνδρου και πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Παλαιοπόλεως.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη ζωή του Τιμίου Προδρόμου και υπογράμμισε τη σημασία που έχει το «ουκ έξεστίν σοι» στην ατομική και συλλογική μας ζωή, καθώς έτσι τίθενται όρια στις πράξεις και τους λόγους μας, ώστε να μη μετανοιώνουμε αργότερα για τις ενέργειές μας, ούτε να βλάπτουμε τους εαυτούς μας ή τους συνανθρώπους μας.
Τόνισε δε ότι πρέπει να αγαπούμε όσους μας λένε την αλήθεια και να μιμούμαστε τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στην ολιγάρκεια, την ταπείνωση και τη μαρτυρία της αληθείας, χαρακτηριστικά που τον αξίωσαν να ίδη στον Ιορδάνη τη φανέρωση της Παναγίας Τριάδος.
Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ιωάννη Κουλούρη, για τη διακονία του, τους Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και Διακονητές του Ναού και ευχήθηκε σε όλους τους κατοίκους της Παλαιοπόλεως, η οποία ιδρύθηκε τον 7ο-6ο αιώνα π.Χ. , υπήρξε η αρχαία πρωτεύουσα της Ανδρου και στην οποία σώζονται ερείπια αρχαίων ναών και τρίκλιτης πρωτοχριστιανικής Βασιλικής, να διατηρήσουν τον πολιτισμό, την ευγένεια και το πηγαίο αίσθημα φιλοξενίας, που τους διακρίνει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.