Την βασιλόπιτα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Λαμίας) ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, μετά από πρόσκληση της Προέδρου κ. Αλεξάνδρας Βεντούρη, πρεσβυτέρας του πρωτ. π. Δημητρίου Νασόπουλου, Αναπληρωτού Διευθυντού του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ των μελών της Αντικαρκινικής Εταιρείας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, κ. Θέμης Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι και μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρείας άλλων Παραρτημάτων της Ελλάδος, ιατροί της πόλεως, στελέχη των τριών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητροπόλεως μας, καθώς και πολλοί ακόμη προσκεκλημένοι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου για την πρόσκληση και αναφέρθηκε δι΄ ολίγον στο σπουδαίο έργο, το οποίο επιτελεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ιδιαίτερα στον τομέα της γνώσης και της πρόληψης της ασθένειας και κυρίως στην αναγκαιότητα να αποβάλουμε τον φόβο για την ασθένεια.

«Την απάντηση στον φόβο μας την έχει δώσει ο Ευαγγελιστής της αγάπης, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, και είναι η αγάπη η απάντηση στον φόβο: «ἡ τελεία ἀγάπη ἔξω βάλλει τὸν φόβον». Η αγάπη για την ζωή, την υπευθυνότητα, την γνώση, η αγάπη του ενός για τον άλλο».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ και κατέθεσε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας στην Ελληνικής Αντικαρκινική Εταιρεία και ιδιαίτερα στο πρόσωπο της Πρόεδρου, Πρεσβυτέρας κ. Αλεξάνδρα Βεντούρη, για την προσφορά και την ανιδιοτελή διακονία της στους γέροντες και στις γερόντισσες των τριών μονάδων φροντίδος ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως σε Λαμία, Στυλίδα και Σπερχειάδα, την οποία και προσφέρει με πολλή αγάπη και ανιδιοτέλεια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.