Με ιδαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου, Επισκόπου Γορτύνης, τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Την ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, χοροστατούντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και ακολούθησε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία πρεξήρχε ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. κ. Κύριλλος και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Προ της απολύσεως τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο προσφώνησε κατάλληλα ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη, τον σεβασμό και την υπακοή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ι. Μητροπόλεως προς το σεπτό πρόσωπο του Ποιμενάρχου τους.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντας Σεβ. Αρχιερείς, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, οι οποίοι, όπως τόνισε, όδευσαν οδόν μακράν για συνιερουργήσουν και να συμπροσευχηθούν την ημέρα που ταπεινά άγει τα ονομαστήριά του, κατά τη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου, Επισκόπου Γορτύνης του θαυματουργού, ενός Ιερομάρτυρος των πρώτων χριστιανικών αιώνων.

Εκ μέρους των συλλειτουργούντων Αρχιερέων ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας εξέφρασε τη δεδηλωμένη αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό των αγίων Αρχιερέων προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, ο οποίος διακρίνεται για την απλότητα, τη σεμνότητα και την τιμιότητα του και ευχήθηκε εγκάρδια ο Τριαδικός Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη εξ ύψους και μακροημέρευση.

Συμπροσευχόμενοι επίσης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων και Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.