Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος βρίσκεται στην Ιερά νήσο επικεφαλής Ιερέων και ευλαβών προσκυνητών εκ της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Θεολόγο υπεδέχθη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Ο Μητροπολίτης εκήρυξε τον θείον λόγον αναφερόμενος στη σημασία του ιερού προσκυνήματος και στην μεσιτεία και πρεσβεία της Παναγίας στα αιτήματα των ευλαβών προσκυνητών, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα προς το πρόσωπό του και την ευλογία να ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο εκ Σερρών καταγόμενος Διοικητής του ΑΤ Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και ευλαβείς Χριστιανοί προσκυνητές και Τήνιοι.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.