ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Την 24η Μαΐου, ημέρα μνήμης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κατά την οποία τιμάται η βουλγαρική παιδεία κι ο πολιτισμός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος τέλεσε δοξολογία έμπροσθεν του μνημείου των Αγίων Αυταδέλφων και Ισαποστόλων, Φωτιστών των Σλάβων, στην αυλή του Ανθρωπιστικού Λυκείου, που φέρει το όνομά τους στην πόλη της Φιλιππούπολης, για όλους τους μαθητές και παιδαγωγούς – φύλακες της πνευματικής αγωγής του βουλγαρικού λαού.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στη δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης Ζντράφκο Ντιμιτρόφ, ο Διοικητής της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Γιαβόρ Ματέεφ, ο Περιφερειάρχης της Φιλιππούπολης, Γιορντάν Ιβάνοφ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αλεξάντερ Νταρζίκοφ, βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Πέταρ Τοντόροφ, οι Αντιδήμαρχοι της Φιλιππούπολης, δημοτικοί σύμβουλοι, κρατικοί και δημόσιοι λειτουργοί, εκπαιδευτικοί και πιστοί.

Στο τέλος της δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο δήμαρχος Φιλιππουπόλεως κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο, ενώ ακολούθησε λιτανεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.