Ανοικτή επιστολή προς τον αρχηγό του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως δημοσίευσε Αμερικανός δικηγόρος της UOC.

Ο επικεφαλής της διεθνούς εταιρείας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Amsterdam & Partners LLP, δικηγόρος της UOC Ρόμπερτ Άμστερνταμ, έγραψε ανοιχτή επιστολή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην οποία ζήτησε τη γνώμη του για το νομοσχέδιο 8371, που ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση της UOC, αναφέρει ο ουκρανικός πόρος Strana.

«Παρά την υπόσχεση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να σεβαστεί όλα τα ουκρανικά ορθόδοξα δόγματα και να προωθήσει ένα οικοσύστημα αμοιβαίας κατανόησης κατά την παραχώρηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στη νεοσύστατη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η απόφασή του άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Η σιωπή σχετικά με την ολοένα και κλιμακούμενη κατάσταση έχει καταστήσει την UOC στόχο μιας βίαιης και απεριόριστης εκστρατείας εκφοβισμού που διεξάγεται από τις ουκρανικές αρχές», έγραψε ο Άμστερνταμ.

Ο δικηγόρος προσέφυγε στον αρχηγό του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ζητώντας να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να «διατηρηθεί η τάξη χωρίς τυραννία και δικαιοσύνη που συνδέεται με έλεος και συμπόνια».

«Δεδομένου του ρόλου του στην Ορθοδοξία και των προηγούμενων ενεργειών του στην υποστήριξη της δημιουργίας μιας νέας εκκλησίας OCU στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει την ηθική υποχρέωση να καλέσει “να μην διχαστεί ο Χριστός”, να αντιταχθεί στην απαγόρευση της UOC και τη δίωξη των ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία», είπε ο Ρόμπερτ Άμστερνταμ.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, νωρίτερα ο Ρόμπερτ Άμστερνταμ σχολίασε στο κοινωνικό δίκτυο Χ την «αποπληκτική» αντίδραση των μέσων ενημέρωσης στις επιστολές που έστειλε στη Βερχόβνα Ράντα σε σχέση με την πιθανή ψήφιση του νομοσχεδίου αριθμ. 8371.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.