Ο Αμερικανός δικηγόρος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρόμπερτ Άμστερνταμ, ο οποίος υπερασπίζεται τα διεθνή συμφέροντα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχολίασε τη συνάντηση του Προέδρου της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στα πλαίσια της Διεθνής διάσκεψης στην Ελβετία.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελβετία, ο Ζελενσκι ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την «ενίσχυση της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία. Το να εκφέρεις μια τέτοια δήλωση την ίδια στιγμή που η SBU φυλακίζει ιερείς και δημοσιογράφους με ψευδείς κατηγορίες, καταλαμβάνει και κατεδαφίζει τους Ιερούς Ναούς και τρομοκρατεί τους πιστούς λόγω των πεποιθήσεών τους – είναι το πιο προσβλητικό επίπεδο υποκρισίας» – υπογραμμίζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ ο Αμερικανός Δικηγόρος.

Ο κ. Άμστερνταμ τόνισε επίσης ότι η διάσκεψη στην Ελβετία ήταν το τελευταίο εμπόδιο για την Ουκρανική κυβέρνηση και οι διώξεις κατά της της Ουκρανικής Εκκλησίας θα ενταθούν αμέσως μετά.

«Πληροφορήθηκα από πολλές πηγές ότι η Oυκρανική κυβέρνηση σχεδιάζει ένα επιθετικό κύμα καταστολής μελών της UOC μετά την ολοκλήρωση της ελβετικής ειρηνευτικής διάσκεψης. Ειδικότερα, ανησυχώ πολύ για λογαριασμό του συναδέλφου δικηγόρου Nikita Chekman, ο οποίος είναι ένας πιθανός κατονομαζόμενος στόχος» – ανέφερε ο κ. Ρόμπερτ Άμστερνταμ

Ακόμη πρόσθεσ: «Υποστηρίζουμε την Ουκρανία, υποστηρίζουμε την άμυνά της. Αλλά αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να χρησιμεύσει ως πρόσχημα ατιμωρησίας για την κυβέρνηση Ζελένσκι για να παραβιάσει το νόμο και να παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν άλλες 20 περίπου ποινικές υποθέσεις σε βάρος επισκόπων και κληρικών της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.